Stationsplein 9H, 2801 AK Gouda | Larixplein 6, 5616 VB Eindhoven
0182-606707 | 040-3046029
welkom@carapaxit.nl

Onze missie

Onze Missie

Carapax IT heeft een missie. Een uitstekende IT dienstverlening uitvoeren en daarmee zoveel als mogelijk goed opgeleide mensen met autisme duurzaam aan het werk helpen en houden.

Over hun analytische vaardigheden is iedereen het eens. Ze zijn toppers in hun vak, hebben technisch inzicht en oog voor detail, zijn enorm toegewijd en houden hun focus op wat echt moet gebeuren. Feitelijk is het simpel: er is een nijpend tekort aan IT’ers dat wij – structureel – kunnen invullen.

Carapax IT is een technologie bedrijf. Zij creëert de juiste omstandigheden voor mensen met autisme én een goede relevante opleiding. Hiermee bieden zij een duurzame baan in de IT die aansluit op het opleidingsniveau. Deze prachtige, professionele groep van inmiddels bijna 50 slimme, gemotiveerde collega’s maken samen mooie producten, dashbords en analyses voor tevreden klanten.

Achtergrond

Carapax IT richt zich op de mensen met autisme en een technologische HBO of WO-opleiding, die geen baan vinden bij reguliere bedrijven of moeite hebben om hun baan te behouden.
Onbekendheid en vooroordelen spelen hier een factor in. Terwijl ze onder de juiste omstandigheden op veel plekken prima kunnen functioneren. Het autisme bemoeilijkt de sociale omgang, communicatie, verbeelding en prikkelverwerking. Het staat het zichzelf verkopen bij het solliciteren of het samenwerken met mensen die dit niet begrijpen in de weg. Terwijl bijvoorbeeld een sterk analytisch vermogen, oog voor detail, grote loyaliteit, een uitzonderlijk concentratievermogen en het “echte out-of-the-box” denken juist in combinatie met een goede vooropleiding van enorme toegevoegde waarde is. Zij worden door de reguliere arbeidsmarkt onvoldoende op waarde geschat. Bij Carapax IT formeren we klantenteams, leggen de nadruk op samenwerken (wat prima lukt) en  halen juist de kwaliteiten naar voren. Carapax IT laat hiermee zien dat dit anders kan.

Het zou voor mij ideaal zijn om tijdens mijn werk met een koptelefoon op, muziek te kunnen luisteren. Daarmee zou ik niet worden afgeleid door omgevingsgeluiden. Eventueel kunnen mensen mij nog wel wat vragen of wat zeggen door mij bijvoorbeeld op mijn schouder te tikken.

Mijn ideale werkplek? Dat is een plek met beperkte in-/uitloop van mensen, weinig geluid, geen knipperende lichten of snel wisselende beelden. TV schermen met statistieken over het bedrijf zijn cool maar als die in mijn blikveld hangen kan ik me absoluut niet concentreren. Hetzelfde geldt voor mensen die in mijn buurt telefoneren.

Wat levert het op?

Juist in de IT branche is een enorm tekort aan goede mensen. Door samenwerking met Carapax IT kom je tegemoet aan de problematiek rondom het vinden van goed personeel. De klant krijgt hiervoor mooie producten tegen een nette prijs terug en draagt hiermee bij aan maatschappelijke impact. 

Voor de medewerkers zelf resulteert het hebben van een duurzame baan die beter aansluit op het opleidings- en interesse niveau in: meer toekomstperspectief, meer inkomen, een groter zelfvertrouwen, stabiliteit, persoonlijke groei en een beter sociaal leven.

Voor de overheid wordt inmiddels bijna € 800.000 jaarlijks bespaard op uitkeringen en zorgkosten.

Hoe meer opdrachten Carapax IT kan uitvoeren, hoe meer mensen met autisme toekomstperspectief krijgen.