Stationsplein 9H, 2801 AK Gouda | Larixplein 6, 5616 VB Eindhoven
0182-606707 | 040-3046029
welkom@carapaxit.nl

Prijzen | Nominaties


Ook dit jaar mochten we de FD Gazellen Award in ontvangst nemen

Carapax IT ontvangt FD Gazellen Award

Donderdag 14 november 2019 mochten wij onze FD Gazellen Award in ontvangst nemen. Natuurlijk trots dat we voor het derde opeenvolgende jaar een mooie omzetgroei laten zien en positieve cijfers schrijven, maar nog mooier is dat we dankzij deze groei nog meer mensen aan een duurzame baan hebben geholpen. Binnen Carapax IT hebben inmiddels meer dan 40 mensen met autisme spectrum stoornis hun plek gevonden en werken ze aan geweldig mooie IT-projecten. Onze doelstelling voor de komende jaren is erop gericht om nog meer mensen in hun kracht te zetten en hun talenten te laten ontplooien.

Dank aan alle medewerkers en klanten die dit mogelijk maken.

FD gazellen award 2019
trots op onze prijs

Carapax IT, winnaar Onderneming van het Jaar
MKB 2018 Midden Holland

Op maandag 8 januari 2018 werd bekend gemaakt dat Carapax IT de winnaar is van de Ondernemersprijs MKB Midden Holland 2018, maar het bedrijf is natuurlijk veel meer dan dat. Een bijzonder IT bedrijf dat in de praktijk laat zien dat gezond sociaal ondernemen winst oplevert voor iedereen. Opdrachtgevers met complexe IT vraagstukken vormen de basis van deze snelgroeiende onderneming. De uiterst bekwame IT professionals van Carapax IT leveren de topkwaliteit. Dat werkt prima in de praktijk.

In feite was Carapax IT nog een heel jonge onderneming. Het winnen van deze ondernemersprijs was voor Carapax IT dan ook een volslagen verrassing maar wel de kers op de taart, vooral voor de collega’s. De overige genomineerde bedrijven zijn ook prachtige ondernemingen met een respectabele staat van dienst, die deze prijs verdienden. 

Door het winnen van de Ondernemersprijs is er bij opdrachtgevers geen vraag meer of wij de goede dingen doen. Juíst het winnen van de prijs is een bewijs dat wij een heel vooruitstrevend bedrijf zijn op hoog niveau. Het binnenhalen van opdrachten is hierdoor een stuk gemakkelijker geworden. Het winnen van de Ondernemersprijs Midden Holland 2018 zorgde er voor dat Carapax IT in 2018 versneld door kon groeien.

We zijn getoetst op onder andere de volgende criteria:

  • Een goed en sociaal personeelsbeleid voeren
  • Personeel inspireren en opleidingsmogelijkheden bieden
  • Een opvallend PR-marketing beleid voeren
  • Sociaal en maatschappelijk betrokken zijn in de vestigingsgemeente en/of daarbuiten
  • Een innovatief en toekomstgericht beleid voeren
  • Opvallende middelen creëren om klanten te binden
  • Heeft een ambassadeursfunctie voor de vestigingsgemeente
  • Actief betrokken als onderneming bij het thema duurzaamheid
  • Financieel gezond

Het juryrapport zorgde ook voor een warm gevoel bij de Carapax IT-ondernemers.

Betekenisvol ondernemen in de puurste vorm. Eigenlijk nog een hele jonge speler op de markt. Niet het gat in de markt, maar het gat in de maatschappij staat centraal bij deze nieuwe generatie ondernemers. Het nieuwe ondernemen 3.0. Daarbij staat niet het product maar de mens centraal. Hoe haal je het beste uit autistische mensen, houd je ze buiten een uitkering en maak je de stap naar een volwaardige betaalde baan in de ICT? Het gevolg van deze aanpak is een groep gepassioneerde medewerkers die een kans hebben gekregen om topkwaliteit te leveren. Zeer gedurfd ondernemerschap, gecombineerd met veel passie en vakkennis. Betrokken en met beide benen op de grond, geen gouden randjes maar doen wat nodig is. Het is een bedrijf met een grote maatschappelijke impact gecombineerd met zakelijke dienstverlening.

Juryrapport

Genomineerd voor de Computable Awards 2018

Naast het winnen van de ondernemingsprijs eerder dit jaar, volgde een waardering vanuit de IT branche.

Voor de medewerkers en opdrachtgevers van Carapax IT een bevestiging vanuit de branche zelf dat zij ook daadwerkelijk goed zijn in hun vak en dat het ook opvalt en wordt gewaardeerd. We mochten de prijs niet winnen, maar zaten uiteindelijk wel bij de laatste 10 en daar zijn we best trots op.

Jureringstraject

Computable ontving in deze categorie in totaal 105 voordrachten. Een groep van in totaal twaalf Computable-experts heeft de 105 voordrachten in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar digitaal beoordeeld. Op basis van hun cijfers is de top twintig uitgenodigd voor het juryberaad van afgelopen 1 juni. Tijdens het juryberaad kregen de kandidaten van ieder jurylid een gemiddeld eindcijfer. Dit eindcijfer werd bepaald doordat ieder jurylid een cijfer gaf voor de onderdelen product, markt, team en business. De gemiddelden van de juryleden gezamenlijk bepaalden uiteindelijk welke tien startups werden genomineerd.

Juryrapport
Carapax IT scoort met hoogbegaafde it-autisten

De meeste bedrijven focussen zich erop om medewerkers te trainen zodat ze in de specifieke bedrijfsomgeving passen. Carapax IT keert dit om en zorgt dat de werkomgeving past bij de werknemers. In dit geval gaat het om hoogbegaafde it’ers in het autismespectrum die normaal gesproken moeilijker aan een baan komen, wat gezien de begaafdheid enorm zonde is. Dat maakt Carapax IT niet het volgende it-consultancybedrijf, maar maakt het meer een sociale innovatie. Voor de jury van de Computable Awards 2018 aanleiding om Carapax IT te nomineren in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar.

Carapax IT is een social enterprise waar hoog begaafde it’ers met autisme aan externe opdrachtgevers complexe it-systemen en -diensten leveren vanuit twee competence centers (Gouda en Eindhoven). Ondanks het autisme van de medewerkers blijkt steeds weer de kwaliteit van de werkzaamheden van zeer hoge kwaliteit te zijn. Samen met de zeer attractieve prijsstelling leidt dit tot een positionering die zeer gewaardeerd wordt door opdrachtgevers. Bovendien verlicht het de it-tekorten bij deze opdrachtgevers.

Een en ander heeft ertoe geleid dat Carapax IT gegroeid is naar bijna vijftig medewerkers, van hbo+-, wo- en PhD-niveau, in drie jaar tijd. De diensten en producten worden geleverd op gebieden als softwaredevelopment, data science/big data, business intelligence, software testing, et cetera. Carapax IT heeft als missie om hoogbegaafde autistische it’ers uit de uitkeringen te halen en een duurzame, betaalde baan te bezorgen. De opdrachtgevers merken daar niets van, zij onderhouden contact met niet-autistische projectmanagers en ondervinden alleen de waarde van de geleverde it-diensten en producten.

Juryoordeel

De jury van de Computable Awards 2018 is van mening dat Carapax IT een sociale doelstelling op een slimme manier gekoppeld heeft aan een gezond en duurzaam businessmodel. Bovendien gaat het model de grote tekorten aan it-expertise te lijf, wat dit ook nog een heel duurzaam en winstgevend businessmodel maakt. In de drie jaar dat Carapax IT bestaat is er een prachtig portfolio aan klanten opgebouwd en daarom is Carapax IT één van de terechte genomineerden in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar.

Jurylid Elles de Vries