Stationsplein 9H, 2801 AK Gouda | Larixplein 6, 5616 VB Eindhoven
0182-606707 | 040-3046029
welkom@carapaxit.nl

Wat meten we

Stress kan op verschillende manieren gemeten worden. Er bestaan manieren zoals zelfrapportage en vragenlijsten en er bestaan manieren zoals het meten van huidgeleiding, hartslagvariabiliteit en ademhaling. Het hangt af van het doel welke methode het meest geschikt is.

Know Yourself richt zich op langdurige stress. Kortdurende stress ofwel acute stress is iets waar we allemaal mee te maken krijgen en hoort bij een gezond leven. Meestal herstel je daar weer snel van. Als dat niet gebeurt, kan er langdurige stress ontstaan en wordt het ongezond.

Van langdurige stress kan je ziek worden. Je kan bijvoorbeeld overspannen raken of oververmoeid, maar ook gezondheidsklachten krijgen. Stress kan op ieder persoon een andere uitwerking hebben. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om stress op tijd te herkennen en op tijd weer te ontspannen.

Stress op tijd herkennen is voor veel mensen een moeilijke taak. Om hierbij te helpen, heeft Know Yourself een methode ontwikkeld om stress op verschillende manieren te meten en deze samen te voegen tot een wekelijkse inzicht in jouw verloop van stress. Samen met een coach kan dit extra inzicht gebruikt worden om jouw stress aan te pakken.