Stationsplein 9H, 2801 AK Gouda | Larixplein 6, 5616 VB Eindhoven
0182-606707 | 040-3046029
welkom@carapaxit.nl

Know Yourself

Bekijk hier een kort introductiefilmpje over Know Yourself

Burn-out, stress, vitaliteit, gezonde werknemers, termen die de laatste jaren steeds meer trending zijn in arbeidsland. Niet voor niks, want de uitval uit het arbeidsproces door stress is ongekend hoog. Zo’n 21% van het verzuim blijkt stressgerelateerd[1] te zijn. Daarnaast ervaart nog eens 17% van alle werknemers in Nederland burn-out klachten[2]. Met een stijgende lijn in het stressgerelateerde verzuim ontstaan er ook steeds meer manieren, oplossingen en adviezen om daarmee om te gaan. Zo ook Know Yourself. 

De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest in het meetbaar maken van stress. Op verschillende manieren wordt dat gedaan met bijvoorbeeld huidgeleiding, ademhaling, hartslag, zelfrapportage of een vragenlijst. Know Yourself combineert een aantal van deze methodes om deze vervolgens op een persoonlijke wijze te presenteren aan de deelnemer. Een unieke manier waarbij fysiologische aanwijzingen en het eigen gevoel meegenomen worden in het weergeven van het verloop van stress. De methode die gehanteerd wordt, kan gebruikt worden als ondersteunende tool in bijvoorbeeld een coachingstraject.

Binnen Carapax IT werken en richten wij ons op groepen in de maatschappij met een beperking, in het bijzonder mensen met een autisme spectrum stoornis. Inclusiviteit is een belangrijke pijler in het project en in de overkoepelende organisatie. In deze groepen is psychosociale belasting een belangrijke stressor als we kijken naar uitval[3]. Mede omdat stress een moeilijk te herkennen symptoom binnen deze doelgroep is, zien we hier relatief meer en langer uitval op het werk. Know Yourself is ontwikkeld met het doel om mensen met een beperking ondersteunende tools te bieden en hen zo evenveel kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt te geven.

Know Yourself is gericht op zowel de medewerker, als op de coach of organisatie. Zoek je als organisatie of coach meer diepgang, nieuwe handvatten of een richting in de begeleiding of coaching? Dan kan Know Yourself daarbij helpen.

Wil je als persoon meer inzicht in jouw verloop van stress en stressoren, vind je het moeilijk om stress aan te voelen of ben je gevoelig voor uitval? Dan kan Know Yourself jou als deelnemer een stap in de juiste richting bieden.


[1] Volksgezondheidenzorg.info (2019). https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/overspannenheid-en-burn-out/cijfers-context/huidige-situatie. RIVM: Bilthoven, 2 augustus 2021

[2] Werkstress (2020). https://www.arboned.nl/wat-u-moet-weten/verzuim-verlagen/werkstress. ArboNed, 2 augustus 2021

[3] Arbeidsrisico’s verminderen (2021). https://www.arboned.nl/wat-u-moet-weten/arbeidsrisico-s-verminderen. ArboNed, 2 augustus 2021

logo Know Yourself