Stationsplein 9H, 2801 AK Gouda | Larixplein 6, 5616 VB Eindhoven
0182-606707 | 040-3046029
welkom@carapaxit.nl

Zorgservice XL

Zorgservices XL is een grote inkooporganisatie van vijf ziekenhuizen. Ze verzorgen de inkoop van alles wat een ziekenhuis nodig heeft, van pennen en meubilair tot verband en operatieapperatuur. Carapax IT maakt dashboards gebaseerd op QlikSense om het supply chain proces van medische hulpmiddelen inzichtelijk te maken. Het doel hiervoor is om grip te krijgen op de processen, om op die manier een kleine voorraad en hoog inkoopvoordeel mogelijk te maken.

De door Carapax IT gemaakte dashboards leveren managementinformatie en onderlinge vergelijkingscijfers van de voorraden en verbruik aan zowel Zorgservice XL als de deelnemende ziekenhuizen. SAP vormt het voornaamste achterliggende bronsysteem. Het pakket Every Angle, dat voorheen werd gebruikt voor de managementinformatie, wordt uitgefaseerd en omgezet naar dynamische informatie op basis van QlikSense.

Als tweede project werkt Carapax IT op dit moment aan een Huislijntool. Daarin kunnen ziekenhuizen hun ‘huislijn’ beheren — de artikelen die standaard worden besteld. Op die manier wordt het bestelproces aanzienlijk vereenvoudigd. De door Carapax IT ontwikkelde Huislijntool is een webapplicatie op basis van C# en Angular die door de deelnemende ziekenhuizen wordt gebruikt.