Stationsplein 9H, 2801 AK Gouda | Larixplein 6, 5616 VB Eindhoven
0182-606707 | 040-3046029
welkom@carapaxit.nl

Secure Testing BV

Bij de Universiteit Eindhoven leggen studenten tentamens af op een laptop. Om de kosten voor laptopaanschaf te beperken, werkt de TU/e met het ‘bring your own device’ concept, waarbij studenten eigen laptops kunnen meenemen om tentamens en examens op te maken. Maar het is meestal niet de bedoeling dat studenten het hele internet ter beschikking hebben bij het doen van examens.

Binnen het STEP project heeft Carapax IT daarom een volledig dichtgetimmerde en beveiligde tentamenomgeving gemaakt, die studenten op hun eigen laptop kunnen draaien. De oplossing maakt gebruik van een speciaal aangepaste bootable linux distributie, die op een USB-stick aan de studenten wordt aangeboden. De aangepaste linux distributie start op en maakt verbinding met de TU/e server die de tentamensoftware draait. Op die manier doen studenten tentamens in een goed beheersbare en streng beveiligde omgeving.

Behalve de software voor de USB-stick maakt Carapax IT ook het systeem waarmee de sticks worden geregistreerd, beheerd, en gemonitord. Van elke stick wordt bijgehouden welke student ermee werkt, wanneer en hoe lang. Dit product heeft geleid tot een spinoff bedrijf van de TU/e: Secure Testing BV in Eindhoven.