Stationsplein 9H, 2801 AK Gouda | Larixplein 6, 5616 VB Eindhoven
0182-606707 | 040-3046029
welkom@carapaxit.nl

Data Science | Machine Learning

Data Science draait om het destilleren van relevante inzichten uit gegevens. Data Science maakt gebruik van technieken uit verschillende gebieden, zoals computer science, statistisch modelleren, wiskunde, patroonherkenning en datavisualisatie, en combineert dit met domeinexpertise. Het doel is het beter begrijpen van data. In het verlengde van Data Science ligt Machine Learning, dat zich richt op het gebruiken van patronen in bestaande gegevens om voorspellingen te doen.

Data Science en Machine Learning zijn niet voor niets zo populair — ze kunnen veel betekenen voor de ontwikkeling van een bedrijf of organisatie, bijvoorbeeld op het gebied van het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Daarbij gaat het vooral om het zo effectief mogelijk omgaan met de data die een bedrijf vaak al heeft — het optimaliseren van investeringen in data en datacollectie, het identificeren van verborgen patronen, het verbeteren van de kwaliteit van beslissingen die worden genomen op basis van data, en het verbeteren van voorspellingen.

In de praktijk blijkt dat ook het opschonen en structureren van bestaande data, om het geschikt te maken voor data science of machine learning, vaak nog een hele klus is. Ook daarbij kan Carapax IT helpen.

Carapax IT levert verschillende diensten op dit gebied

  • Een quick-scan van de potentie van Data Science en Machine Learning binnen uw bedrijf
  • Het structuren, opschonen en transformeren van data uit interne bedrijfssystemen
  • Exploratieve en beschrijvende data-analyse — analyse en visualisatie van data en de belangrijkste patronen in data
  • Het modelleren van data met het oog op het maken van voorspellingen
  • Integratie van Data Science resultaten in een productieomgeving

We komen graag een keer langs voor een vrijblijvend gesprek over wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen.

Onze professionals

We beschikken over een groep vakkundige experts, met veelzijdige achtergronden die variëren van wiskundige tot informaticus. Door hun autisme hebben ze bijzondere kwaliteiten op het gebied van het herkennen van patronen. Met de kennis van onze mensen vertalen we Data Science en Machine Learning in concrete en begrijpelijke stappen.

Use Cases

Meer werkgebieden: