Stationsplein 9H, 2801 AK Gouda | Larixplein 6, 5616 VB Eindhoven
0182-606707 | 040-3046029
welkom@carapaxit.nl

Werk & Inclusie

logo Know Yourself

Even geleden zijn wij gestart met een grootschalig en uitdagend project met als onderwerp technologie voor inclusie, genaamd Know Yourself. Na een intensieve ontwikkel- en testfase zijn we inmiddels aangekomen in een nieuwe fase namelijk het uitvoeren van een externe pilotstudie. Het veelbelovende ontwerp van een app in combinatie met een coachingsplatform ter ondersteuning van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zal nu uitgebreider en buiten Carapax IT getest worden door meerdere enthousiaste partijen. 

Het uitgangspunt van het project is het ontwikkelen van technologie ter ondersteuning van arbeidsbeperkten op de werkvloer. Het blijkt vaak nog moeilijk te zijn om arbeidsbeperkten duurzaam aan het werk te krijgen en houden en specifieke ondersteuning is in veel bedrijven vaak niet aanwezig. Carapax IT heeft deze ondersteuning wel in huis en kan op deze manier werknemers met ASS langdurig aan het werk houden. Deze kennis hebben we samengevoegd met nieuw ontwikkelde technologie om hopelijk andere bedrijven te inspireren en te helpen meer inclusief te worden. Binnen Carapax IT is het project voornamelijk getest met werknemers met ASS, maar het ontwerp staat ook toe dat dit uitgebreid wordt naar een veel bredere groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Het idee is ontstaan doordat een van de meest voorkomende factoren van uitval op de werkvloer onder mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt overmatige stress is. Mensen met ASS hebben vaak te maken met een verhoogde prikkelgevoeligheid wat in een ‘normale’ werkomgeving veel extra stress kan opleveren. Overmatige of langdurige stress wordt echter niet altijd meteen opgemerkt. Vaak zelfs pas als negatieve gevolgen zich gaan uiten. Know Yourself is ontwikkeld om stressreacties op tijd te meten door middel van een Kyto sensor en de ontwikkelde app. Met behulp van een coach wordt naar de stressdata gekeken, kan deze geëvalueerd worden en kunnen doelen opgesteld worden. Op deze manier kan eerder ingegrepen worden in stresssituaties en kunnen mensen meer leren over zichzelf wat betreft stressveroorzakende situaties. 

Heb je nog vragen, ben je geïnteresseerd in meer informatie over technologie voor inclusie en het project Know Yourself of wil je eens van gedachten wisselen, voel je vrij om dan eens een bericht te sturen naar info@carapaxit.nl.