Stationsplein 9H, 2801 AK Gouda | Larixplein 6, 5616 VB Eindhoven
0182-606707 | 040-3046029
welkom@carapaxit.nl

Carapax IT winnaar FD Gazelle 2020

logo FD Gazelle 2020

Gefeliciteerd! Carapax IT B.V. is één van de 772 snelst groeiende bedrijven van Nederland. Daarmee bent u FD Gazelle 2020 in de regio West, in de categorie klein.

FD Gazelle 2020

Het werd weer gemeld door de overheid en het stond weer in de kranten: de arbeidsmarkt voor IT specialisten is zeer krap. Covid-19 doet daar niets aan af. Bedrijven weten niet waar ze de IT expertise vandaan moeten halen. Technische ondersteuning wordt nu vaak gezocht in het buitenland. Deze ‘IT offshoring’ naar landen als India, Portugal en Oekraine laat wisselende resultaten zien. Het gras bij de buren lijkt vaak groener. Taal, cultuur- en tijdsverschillen zijn echter niet altijd gemakkelijk te overbruggen en de kosten die eerst laag leken blijken toch steeds hoger uit te vallen.

En dat terwijl er een categorie mensen in Nederland bestaat met zeer goede automatiserings vaardigheden die niet aan de bak komt. Kunt u het zich voorstellen. Terwijl andere bedrijven op een IT vacature geen response krijgen, krijgen we bij Carapax IT wekelijks meerdere aanmeldingen binnen van mensen die bij ons willen werken. En dat zijn niet de minsten. Mensen op HBO, academisch en PhD niveau én met goede expertise en ervaring zijn bij ons op zoek naar een goede job. Toppers uit beta richtingen als informatica, wiskunde, mechatronica, natuurkunde, noem maar op, zijn op zoek naar een baan. Het stempel van autisme wat ze hebben laat echter veel deuren gelijk dicht slaan. Autisme is iets waar werkgevers moeilijk mee kunnen omgaan.

U zult het wel begrijpen. Bij Carapax IT werken IT’ers met autisme. In 5 jaar tijd zijn we gegroeid naar meer dan 50 medewerkers. De resultaten zijn vaak verbluffend. We zijn geselecteerd door grote organisaties als TU Delft, Technolution, Ortec en TU Eindhoven. Voor hen ontwikkelen we bijvoorbeeld complexe IT als crowd monitoring systemen/smart city concepten en software voor digitaal examineren van 400 studenten in een examenzaal die hun eigen laptop meebrengen. Dan moet je toch wel kennis in huis hebben. Aan die expertises ligt het niet. Onze medewerkers hebben de drive om nieuwe kennis te blijven vergaren en toe te willen passen. Voor de innovatieve/integrale IT systemen die wij maken hebben we alle kennis beschikbaar. Of het nu gaat om sensor netwerken, systeem ontwikkeling, data warehousing, networking, data science, business intelligence, data security, alle benodigde kennis is beschikbaar.

Uiteraard, het autisme is aanwezig en kan niet ontkend worden. Onze projectmanagers met  ervaring met autisme vormen de spil tussen opdrachtgevers en onze autistische medewerkers die zorgen dat projectdoelstellingen behaald worden. Onze jobcoaches ondersteunen de medewerkers waar nodig  omgoed te kunnen functioneren. Alles is erop gericht om onze medewerkers optimaal te laten functioneren en presteren. De opdrachtgevers en projecten die we doen zijn het bewijs dat deze aanpak succesvol is. En niet onbelangrijk, met een categorie mensen die elders vaak (onterecht) afgeschreven wordt laten we keer op keer zien dat bij ons het gras toch vaak veel groener is dan bij de buren. Laat jullie verrassen.