Stationsplein 9H, 2801 AK Gouda | Larixplein 6, 5616 VB Eindhoven
0182-606707 | 040-3046029
welkom@carapaxit.nl

Intentieverklaring geeft impuls aan Fontys ICT

Intentieverklaring

25 september was Addy Borst (mede-oprichter van Carapax IT, vader van 2 kinderen met autisme) als Partner in Education van Fontys ICT, aanwezig bij de ondertekening van de ‘Intentieverklaring VN-verdrag instellingen hoger onderwijs’.

Ondertekenaar Joep Houterman van het College van Bestuur van Fontys: ‘Met het tekenen van de intentieverklaring geven we een impuls aan Fontys als inclusieve onderwijsinstelling.’ Als inclusieve IT onderneming, die als doel heeft om zoveel mogelijk mensen met autisme duurzaam aan het werk te hebben, ondersteunen we deze intentieverklaring van harte.

Handicap als pre.

Fontys Hogeschool ICT is initiatiefnemer van de ondertekening van het verdrag bij Fontys in Eindhoven. Directeur Ad Vissers: ‘Wat de één een handicap noemt, kan voor een ander juist een pre zijn. Niet iedereen past in dezelfde mal. Wij vinden het belangrijk om de talenten van onze studenten te bekrachtigen in plaats van te ontkennen en door te schakelen naar de toekomst.’ Fontys Hogeschool ICT werkt bijvoorbeeld samen met Carapax, een commercieel IT-bedrijf met een sociale grondslag dat louter IT-professionals met autisme in dienst heeft. Directeur Addy Borst vertelt: ‘Deze mensen hebben een hoog cognitief niveau, maar komen niet aan de bak op de arbeidsmarkt. Dat is zonde. Wij maken gebruik van jobcoaches en bieden iedere medewerker een maatgerichte aanpak waardoor hij of zij optimaal presteert.’

https://www.fontys.nl/nieuws/vn-verdrag-geeft-impuls-aan-fontys-als-inclusieve-onderwijsinstelling/