Stationsplein 9H, 2801 AK Gouda | Larixplein 6, 5616 VB Eindhoven
0182-606707 | 040-3046029
welkom@carapaxit.nl

Gezondheid van de werknemer

Carapax IT houdt zich bezig met het faciliteren van een goede en gezonde werkomgeving voor de werknemers. Afgelopen jaar is de coaching en de aanpassing aan werk en werkplek uitgebreid met het doen van een stressmeting onder de projectnaam ‘Know Yourself’.

Toch merkten wij dat het moeilijk is om grip te houden op de gezondheid van de werknemers vooral in tijden van COVID-19. Met de werknemers thuis en de veranderde situatie waaraan niet altijd even makkelijk aan te passen was, wilden we graag weten hoe het de werknemers nou echt vergaat. En hoe beter dan het ze gewoon te vragen!

Met de uitkomsten van de vragenlijst zijn we aan de slag gegaan. In januari is er een programma aan workshops gelanceerd met onderwerpen die momenteel relevant zijn. Hierin worden kennis, tips en informatie gegeven en gedeeld over mentale en fysieke gezondheid. Met vragen zoals “hoe aan te passen aan de nieuwe situatie?” waar loop je tegenaan tijdens het thuiswerken?” of “waarin is communicatie veranderd, verbeterd of verslechterd?”, wordt er ingegaan op onderwerpen die leven.

Momenten van verbinding en teambuilding proberen we zo meer te ondersteunen, zoals we bijvoorbeeld ook doen met online spellenavonden. Daarnaast blijft persoonlijke ontwikkeling belangrijk, vooral in onzekere tijden mag hier soms wat meer aandacht aan gegeven worden. De stressmeting van ‘Know Yourself’ geeft vaak een goede eerste indicatie van de gesteldheid en aanvullende ondersteuning en workshops spelen daarop in. De workshops duren het hele jaar en zijn opgezet door de jobcoaches van Carapax IT.