Stationsplein 9H, 2801 AK Gouda | Larixplein 6, 5616 VB Eindhoven
0182-606707 | 040-3046029
welkom@carapaxit.nl

Carapax IT Gouda op shortlist voor MKB onderneming van het jaar Midden Holland

Team Gouda: Jan van Zoelen (l), Addy Borst, Ronald van Vliet en John van der Tuijn (r) Thonie van Lieburg is niet op de foto aanwezig

Na een zorgvuldig uitgevoerde selectieprocedure, door een hiervoor speciaal samengestelde voordracht commissie, is Carapax IT geselecteerd en voorgedragen als kandidaat vanuit de gemeente Gouda voor de titel ‘Onderneming van het Jaar van Midden Holland’, in de categorie MKB. Medio november worden de genomineerden bekend gemaakt.

Carapax IT is een social enterprise die IT diensten en producten levert aan bedrijfsleven, gemeenten en overheid, tegen een attractieve prijs. De medewerkers zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met name mensen met autisme. Zij werken in een stabiele, prikkelarme en prettige werkomgeving: de competence centers. Daar is doorlopend technische ondersteuning en een autismecoach aanwezig. De medewerkers zijn stuk voor stuk expert op hun vakgebied. De door hen uitgevoerde werkzaamheden kenmerken zich door een bovengemiddelde kwaliteit. De opdrachtgevers verkrijgen hierdoor niet alleenuitstekende IT diensten en producten tegen een aantrekkelijke prijs, ook voldoen ze door de inzet van mensen met autisme aan de Participatiewet. Voor de overheid is dit aantrekkelijk aangezien er minder aanspraak wordt gemaakt op sociale uitkeringen. Voor mensen met autisme is het resultaat dat ze een volwaardige positie in de maatschappij verwerven.

We zijn bijzonder trots en blij met deze voordracht. Sinds de oprichting in 2015 van Carapax IT in Gouda, is er enorm hard gewerkt en hebben we veel bereikt. Onze centrale missie; ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam aan het werk krijgen’, is geen makkelijke missie, maar wel een hele bijzondere.

In november 2016 ben ik deel geworden van het management team van Carapax IT. Dat was het moment dat Carapax IT een vestiging in Eindhoven heeft geopend. De vestiging in Gouda was toen al uitgegroeid tot een behoorlijk bedrijf waar in de korte tijd, vanaf de oprichting in 2015, al zeker 20 mensen met autisme aan het werk waren. Oprichters Addy Borst en Ronald van Vliet hebben samen met Thonie van Lieburg (CTO), Jan van Zoelen (projectmanager) en John van der Tuijn (projectleider/autisme coach) enorm veel werk verzet. Ze hebben allemaal bijzondere affiniteit met het werken met mensen met autisme en zetten zich met veel toewijding in voor het uitdragen van de missie van Carapax IT.

Inmiddels is de vestiging in Gouda uit z’n jasje gegroeid. Er is een extra verdieping van het kantoorgebouw op Stationsplein 9 in Gouda gehuurd om de inmiddels 30 medewerkers met autisme te kunnen huisvesten in rustige, prikkelarme competence centers. Diverse grote opdrachtgevers besteden werk uit aan Carapax IT. Er wordt zowel in Gouda als in Eindhoven aan interessante opdrachten en projecten gewerkt, naar volle tevredenheid van de opdrachtgevers. Enkele namen: Ortec, PGGM, Made Smart Group, VolkerRail, VolkerInfraDesign, TU/e, Buro Boot, Technolution, Vital10, Matching Wings, Coppens Diervoeding.

Je kunt je voorstellen dat ook ik, de Benjamin (maar niet de jongste!), trots ben dat ik met deze fijne mensen samen mag werken en deze bijzondere missie verder uit mag dragen in Eindhoven. Ik ben erg blij dat ik deze kans gekregen en gegrepen heb. Met veel plezier werk ik dagelijks samen met de 6 medewerkers die Eindhoven inmiddels telt. Ik geef toe dat ik enigszins bevooroordeeld ben, maar ik vind het heel terecht dat Carapax IT is voorgedragen voor de nominatie. Sterker nog; ik vind dat Carapax IT de titel Onderneming van het jaar Midden Holland gewoon verdient!

Monique van der Maden – Carapax IT