Stationsplein 9H, 2801 AK Gouda | Larixplein 6, 5616 VB Eindhoven
0182-606707 | 040-3046029
welkom@carapaxit.nl

Wereld Autisme Dag

De Verenigde Naties hebben 2 april uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day), een dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat. Deze dag is bedoeld om iedereen bewust te maken van wat autisme eigenlijk is.

Autisme is een aangeboren aandoening waardoor signalen in de hersenen anders worden verwerkt. Autisten ervaren hun omgeving als onsamenhangend en kunnen zich moeilijk in anderen inleven. Naar schatting 35 miljoen mensen over de gehele wereld hebben een stoornis in het autistisch spectrum.

Carapax IT heeft een missie. Een uitstekende IT dienstverlening neerzetten en daarmee zoveel mogelijk goed opgeleide mensen met autisme duurzaam aan het werk helpen en houden.

Dankzij de inzet van deze medewerkers en onze belangrijkste stakeholders – onze klanten – lukt dat iedere dag meer dan goed. Ook tijdens deze Corona Crisis. Natuurlijk was het even omschakelen om in plaats vanuit onze beschermende Competence Centers Eindhoven en Gouda thuis te gaan werken. Maar wat zijn we trots hoe snel iedereen zich heeft aangepast aan deze nieuwe situatie en we elkaar – ook op afstand – stimuleren en motiveren om iedere dag het beste uit onszelf en anderen te halen.

Uiteraard staan deze dagen in het teken van Corona en staat uw hoofd er misschien wel helemaal niet naar om nu over nieuwe projecten of over een nieuwe invulling van uw IT behoefte te praten. Maar juist nu willen we u uitdagen om samen met ons te denken in kansen en is de tijd er juist nu rijp voor om te innoveren of ideeën uit te werken waar u anders niet aan toekwam.

Hoe mooi is het dan om vandaag op wereld autisme dag ook aandacht te hebben voor een kwetsbare groep die een kans verdienen in onze maatschappij en daarbij ook nog eens beschikken over veel kwaliteit, doorzettingsvermogen, creativiteit en loyaliteit.

Wilt u meer weten wat hoog opgeleide IT’ers met autisme voor uw organisatie kunnen betekenen neem dan contact met ons op voor het maken van een (video) afspraak. We plannen graag een afspraak in om er alles over te vertellen.

Carapax IT is gevestigd in Gouda en Eindhoven en is PSO ABW30+ gecertificeerd. Dit heeft méérwaarde voor u t.a.v. sociaal inkopen. In 2018 is Carapax IT uitgeroepen als Winnaar Ondernemersprijs MKB Midden Holland 2018 en genomineerd voor de Computable Award in de categorie IT-Startup. In 2019 heeft Carapax IT een Gazellen Award gewonnen.

Op onze website kunt u ook de brochure “werken met autisme” downloaden. Hierin staan Tips voor werkgevers die mensen met autisme in dienst willen nemen:

Heeft u interesse in een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact op.

Carapax IT BV
Stationsplein 9H
2801 AK Gouda
Tel: +31(0)182606707