Software testen

Software testen

Software‑ontwikkeling gaat hand in hand met software testen. We streven continu naar verregaande integratie van het testproces met het ontwikkelproces. We leunen daarbij sterk op geautomatiseerde testmethodieken waarbij het software‑ontwikkelproces naadloos overgaat in het testproces en onze testgoeroes zich kunnen concentreren op de complexere onderdelen van de software. We zetten daarmee concepten in zoals continuous integration en continuous deployment om werkbare oplossingen te bieden en borgen zodoende ook de kwaliteit van je software. Onze expertise op het gebied van geautomatiseerd testen in combinatie met het enorme oog voor detail van onze mensen op het gebied van manueel testen zetten wij ook in voor software die door jezelf of voor jou door anderen is ontwikkeld

Het grondig testen van software zorgt voor aanzienlijke besparingen voor softwareontwikkelaars. Er zijn minder releases nodig, of de ontwikkelaar kan vaker een veilige release opleveren en zorgen voor tevreden klanten. Testen heeft alles te maken met het minimaliseren van risico’s. De belangrijkste risico’s voor bedrijven zijn imagoschade en aansprakelijkheid.

 

 

 

Voorbeeld inzetbaarheid Carapax IT:logo-ortec

 

Testen – Wekelijkse testen van software patches voor Ortec Routing

De ORTEC-oplossingen voor routeplanning optimaliseren de dagelijkse activiteiten door leveringen, bedrijfsmiddelen en belading op een dynamische manier in te plannen. Met de software kan de klant plannen voor bepaalde seizoenen of een meerjarige strategie opzetten. De routeplanningssoftware geeft de klant meerdere mogelijkheden voor verschillende scenario’s, zodat deze snel kan reageren op last-minute orderwijzigingen, en deze gefundeerde beslissingen kan nemen met betrekking tot complexe routes en leveringen. Dit zorgt voor perfect uitgevoerde logistieke processen. Altijd en in iedere situatie.

Voor Ortec testen wij iedere week de nieuwe patches van de routing-software van Ortec. In een smoketest bekijken onze testers of alles wat die week is opgeleverd naar behoren werkt. Daarnaast wordt door middel van functionele testen bekeken of de inhoud van de software fouten bevat.