de wethouders uit Gouda op bezoek bij Carapax IT

Dinsdag 19 maart 2019 was Gemeente Gouda te gast bij Carapax IT. Aanwezig waren de wethouders Thierry van Vught, Corine Dijkstra, Rogier Tetteroo, Michiel Bunnik en Hilde Niezen, gemeentesecretaris Martiene Branderhorst en accountmanager Dorine van der Meer.

Doel van dit gesprek was om gezamenlijk met de Gemeente Gouda te gaan kijken hoe we meer mensen met autisme uit de uitkeringen kunnen halen en ze een duurzame baan binnen de IT te bezorgen. De gemeente en de Werkgeversservicepunten kunnen bijvoorbeeld actief kandidaat medewerkers naar ons doorverwijzen. Ook zou de IT afdeling van Gemeente Gouda werk aan Carapax IT kunnen uitbesteden zodat wij meer mensen een duurzame baan kunnen bieden.

Er is ook gesproken over Pantex Labs. Een nieuw initiatief voor het opwerken van de (nog) niet arbeidsvaardige kandidaten met autisme die bijna standaard in de uitkeringen terechtkomen. Dit zal bij voldoende aanmeldingen van start gaan op 1 mei. Zowel in Gouda als ook in Eindhoven. Meer informatie vind je op de site van Pantex Foundation. www.pantexfoundation.nl

Het was een erg fijn gesprek waarin we nader tot elkaar zijn gekomen. We hopen samen concrete stappen te kunnen maken om onze missie verder te realiseren en zodoende ook nog eens honderdduizenden euro’s aan uitkeringen te besparen.