Data science

Data driven decision making, predictive analytics, artificial intelligence, machine learning, Internet of Things. Hier worden we warm van, hoe complexer hoe mooier. We kijken graag met je vooruit. We beschikken over een vakkundige groep slimmeriken met veelzijdige achtergronden die variëren van wiskundige tot informaticus. Met deze kennis vertalen wij complexe en high-tech concepten naar concrete en toepasbare oplossingen en helpen we je graag in de volgende stap naar de toekomst.

Voorbeeld:

De politie van Manchester en Los Angeles hebben in 2011 onderzoek gedaan naar het voorspellen van misdaden.
http://www.bbc.co.uk/guides/zqsg9qt

De Hartstichting investeert in 2016 in samenwerking met Technologiestichting STW 9 miljoen euro in nieuw onderzoek naar het eerder herkennen van hart- en vaatziekten. https://www.hartstichting.nl/onderzoek/eerder-herkennen-hart-en-vaatziekten

Twee voorbeelden om te laten zien dat Data Science steeds belangrijker wordt. Dit kennisgebied heeft de laatste jaren een grote impuls gekregen door de grote hoeveelheid data die tegenwoordig gegenereerd wordt en de beschikbaarheid van zeer snelle computers, onder andere dankzij de branche van game-development. De uitdaging is om data om te zetten in informatie en voorspellingen te kunnen doen. Nieuwe technieken stellen ons in staat om baanbrekend onderzoek te doen op het gebied van gezondheidszorg, criminaliteit, marketing en wetenschap. Carapax is betrokken bij een aantal zakelijke en wetenschappelijke projecten om voorspellingen te kunnen doen op basis van grote hoeveelheden data.