Onze Diensten

Carapax IT is een social enterprise waarin mensen met autisme in kleine teams werken aan hoogwaardige IT producten en oplossingen voor externe opdrachtgevers. Begin 2018, drie jaar na de start, won Carapax IT de ondernemersprijs MKB Midden Holland. Carapax staat voor zakelijk IT dienstverlener met maatschappelijke impact. “Niet het gat in de markt, maar het gat in de maatschappij staat centraal” staat in het juryrapport.

Slechts 28% van de naar schatting 190.000 Nederlanders met autisme heeft een reguliere baan. Kansen creëren voor een groep mensen die door de arbeidsmarkt niet op waarde geschat wordt; daar ging het Addy Borst en Ronald van Vliet in de eerste plaats om bij het opzetten van hun gezamenlijke onderneming Carapax IT.
Carapax IT heeft een missie. Een uitstekende IT dienstverlening uitvoeren en daarmee zoveel als mogelijk goed opgeleide mensen met autisme duurzaam aan het werk helpen en houden. Over hun analytische vaardigheden is iedereen het eens. Ze zijn toppers in hun vak, hebben technisch inzicht en oog voor detail, zijn enorm toegewijd en houden hun focus op wat echt moet gebeuren.
Feitelijk is het simpel: er is een nijpend tekort aan IT’ers dat wij – structureel – kunnen invullen.

Carapax IT werkt samen met het bedrijfsleven, gemeenten en de overheid, tegen een aantrekkelijke
prijs. Het gaat hier vooral om software development, software testen, data science, data analyse en remote beheren van infrastructuren. Hoe complexer het vraagstuk, hoe beter. Carapax IT werkt
onder andere voor Technolution, Ortec,PGGM, VolkerRail, het Erasmus MC en de TU Eindhoven. De collega’s werken bij Carapax IT vanuit eigen competence centers, waar ze zich kunnen focussen op hun taak en waarin ze excelleren. De door hen uitgevoerde werkzaamheden kenmerken zich door een bovengemiddelde kwaliteit. De opdrachtgevers voldoen door deze aanpak tevens aan de banenafspraak en social return criteria bij aanbestedingen. Voor de overheid is dit aantrekkelijk aangezien er minder aanspraak wordt gemaakt op sociale uitkeringen. Jaarlijks besparen we voor de overheid gemiddeld 600.000 Euro. Voor mensen met autisme is het resultaat dat ze een duurzame baan hebben en een volwaardige positie in de maatschappij verwerven.
De formule blijkt te werken in de praktijk. Bij de start telde Carapax IT zes medewerkers, drie jaar later heeft Carapax IT meer dan 40 medewerkers in dienst, verdeeld over 2 vestigingen, in
Gouda en Eindhoven.

 

Je hebt een idee en je zoekt een stabiele technische partner.

Je wilt je vrijheid behouden voor de toekomst en niet afhankelijk zijn van één partij. Je wilt schaalbaar blijven en op alle mogelijke manieren je data ontsluiten en dit alles moet netjes, veilig en stabiel zijn.

“Welkom bij Carapax IT”

Carapax IT is net zo’n technisch stabiele partner als de stack die we voor je ontwikkelen. De code is en blijft van jou, dus je behoudt alle vrijheid. We zijn geen detacheerder, bij ons hebben we alle specialisten onder één dak. Op die manier kunnen de teamleden goed met jou en met elkaar samenwerken. Ze zijn gepassioneerd over wat ze voor je doen en ze zijn heel, heel slim. Speciaal voor jou stellen we een klantenteam samen en daarmee zijn we net zo flexibel als de front-ends die je nodig hebt en net zo schaalbaar als je API’s. In de sprintreviews wordt hier rekening mee gehouden. Kies je zelf je systemen of wil je dat wij dat voor je doen? Wij bouwen met onze klantengoeroes een enorme domeinkennis op en als je dat wilt dan heb je één aanspreekpunt. Het is vaak zelfs mogelijk om een flat fee over de mix van de diverse expertises af te spreken.

Een greep uit onze werkgebieden:

 • Business Intelligence & Analytics (o.a Qlik&Power BI)
 • Software Development
 • Remote Monitoring Services
 • Software Testing – volledige testtrajecten
 • Data Science
 • Ontwerpen websites
 • Cyber Security
 • Opstellen handleidingen, tutorials eindgebruiker en beheer
 • Extra ondersteuning bij tijdelijke pieken in workload

Carapax IT heeft reshoring als thema

Reshoring betekent: Arbeid weer terug in eigen land.
Jarenlang verplaatsten ondernemingen de ICT-werkzaamheden massaal naar lagelonenlanden.
Sinds kort is een tegenbeweging gaande: reshoring. Steeds meer bedrijven zien een aantal sterke, onder andere kostentechnische, argumenten om deze werkzaamheden in Nederland te houden of weer terug te halen.

Wanneer alle kosten worden meegewogen blijkt het uitvoeren van deze werkzaamheden in het thuisland steeds vaker de meest voordelige optie. De loon- en managementkosten zijn gestegen en alles bij elkaar opgeteld is het net zo duur of zelfs goedkoper en veel makkelijker om de werkzaamheden in Nederland uit te voeren. De Total Cost of Ownership ligt lager. Bij deze berekeningen worden controle, kwaliteit, innovatie- en flexibiliteitsvoordelen vaak niet eens volledig meegewogen.

Carapax helpt op gebied van reshoring. Dankzij methodieken als proces herontwerp, jobcarving en functiecreatie zijn we in staat om te concurreren met je activiteiten in de lagelonenlanden.

 

Voordelen van reshoring

Naast dat je maatschappelijk verantwoord onderneemt, heeft reshoring ook andere voordelen. Zo heb je geen last van een taalbarrière en kan je flexibeler inspringen op ontwikkelingen. Daarnaast is de kans kleiner op verborgen extra kosten zoals zich die voordoen bij offshoring.

 • meer flexibiliteit
 • eigen mensen kunnen zich meer richten op hun core-business
 • verminderde totale kosten
 • meer controle over kwaliteit en minder wetgevingsrisico’s