Carapax IT is genomineerd voor Computable award 2018

Ict-vakblad Computable heeft tien tech-startups genomineerd voor de Computable Awards 2018.  Wij zijn verrast en zeer vereerd dat we na verschillende selectie rondes bij de laatste tien zitten. Graag zouden we de overige 9 bedrijven feliciteren en succes willen wensen. Hou onze berichtgeving in de gaten als u wilt weten wanneer de stembussen open gaan.

Het juryrapport

De meeste bedrijven focussen zich erop om medewerkers te trainen zodat ze in de specifieke bedrijfsomgeving passen. Carapax IT keert dit om en zorgt dat de werkomgeving past bij de werknemers. In dit geval gaat het om hoogbegaafde it’ers in het autismespectrum die normaal gesproken moeilijker aan een baan komen, wat gezien de begaafdheid enorm zonde is. Dat maakt Carapax IT niet het volgende it-consultancybedrijf, maar maakt het meer een sociale innovatie. Voor de jury van de Computable Awards 2018 aanleiding om Carapax IT te nomineren in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar.

Carapax IT is een social enterprise waar hoog begaafde it’ers met autisme aan externe opdrachtgevers complexe it-systemen en -diensten leveren vanuit twee competence centers (Gouda en Eindhoven). Ondanks het autisme van de medewerkers blijkt steeds weer de kwaliteit van de werkzaamheden van zeer hoge kwaliteit te zijn. Samen met de zeer attractieve prijsstelling leidt dit tot een positionering die zeer gewaardeerd wordt door opdrachtgevers. Bovendien verlicht het de it-tekorten bij deze opdrachtgevers.

Een en ander heeft ertoe geleid dat Carapax IT gegroeid is naar bijna vijftig medewerkers, van hbo+-, wo- en PhD-niveau, in drie jaar tijd. De diensten en producten worden geleverd op gebieden als softwaredevelopment, data science/big data, business intelligence, software testing, et cetera. Carapax IT heeft als missie om hoogbegaafde autistische it’ers uit de uitkeringen te halen en een duurzame, betaalde baan te bezorgen. De opdrachtgevers merken daar niets van, zij onderhouden contact met niet-autistische projectmanagers en ondervinden alleen de waarde van de geleverde it-diensten en producten.

Juryoordeel

De jury van de Computable Awards 2018 is van mening dat Carapax IT een sociale doelstelling op een slimme manier gekoppeld heeft aan een gezond en duurzaam businessmodel. Bovendien gaat het model de grote tekorten aan it-expertise te lijf, wat dit ook nog een heel duurzaam en winstgevend businessmodel maakt. In de drie jaar dat Carapax IT bestaat is er een prachtig portfolio aan klanten opgebouwd en daarom is Carapax IT één van de terechte genomineerden in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar.

Lees hieronder de juryrapporten van de overige genomineerden.